“A jóga a belső szabadságot, erőt és kiegyensúlyozottságot nyújtja mindazok számára, akik mernek elindulni ezen az úton.” Baji Kata Zendoin Gerincterápiás és Tartásjavító Jóga Oktató

A jóga a belső szabadságot, erőt és kiegyensúlyozottságot nyújtja mindazok számára, akik mernek elindulni ezen az úton Baji Kata Zendoin Gerincterápiás és Tartásjavító Jóga Oktató

A jóga módszerei sok ezer éves múltra tekintenek vissza, és mindenkor a saját belső Lényegünkkel, és – ezen keresztül – a Teremtővel való kapcsolatunkat erősítette, illetve állította helyre.

Minden ember számára létfontosságú az egészséges kapcsolódás Önmagához, e nélkül elveszettnek, bizonytalannak, sebezhetőnek és kiszolgáltatottnak érezzük magunkat.

A jóga a belső szabadságot, erőt és kiegyensúlyozottságot nyújtja mindazok számára, akik mernek elindulni ezen az úton, függetlenül attól, hogy milyen indíttatással léptek rá: az egészségüket akarják megóvni vagy helyreállítani, az életritmusuknak megfelelő mozgásformát keresnek, netán szellemi útkeresők, vagy csak egyszerűen kalandorok, trendkövetők.

A Zendoin módszere ezt egészítette ki számomra azzal, hogy ráirányította a figyelmet a tartás (mind a külső, mind pedig a belső tartás) fontosságára, és ennek egészséges megnyilvánulásában az Istentől kapott, alapvető és tiszta emberi méltóságunkra.

Régóta kerestem már egy olyan módszert, amivel felhívhatnám az emberek figyelmét ennek fontosságára, és amivel olyan formában tudnak segíteni magukon, ami nem igényel kiemelkedő erőfeszítést, könnyen megtanulható és beépíthető a mindennapi életükbe, ugyanakkor valódi segítségnyújtásra képes.

16 éves korom óta jógázom több-kevesebb megszakítással, és ez alatt az idő alatt többféle irányzatot is kipróbáltam a szellemitől a gimnasztikusabb verziókig, de mindig maradt bennem valami hiányérzet az órák után, amit eleinte nem tudtam hova tenni…ma már tudom mi, illetve ki hiányzott: Én magam. Az igazi jóga befelé és felfelé visz, a külvilág kavargásáról a belső világunk felé irányítva a figyelmet, ahol legtöbbünk bizony kevés jártassággal rendelkezik. Éppen ezért fontosnak tartom, hogy mindenki megtalálja a belső ritmusának megfelelő módszert, ahol megélhetővé válik a saját magunkért végzett munka öröme és az elégedettség, ami vele jár.

A Zendoin gerincre fókuszáló jógája kiváló módszer arra, ha külső támasztékok helyett a saját belső erőforrásainkat szeretnénk megtalálni, hogy aztán erre támaszkodva egy harmonikusabb és kiegyensúlyozottabb életet élhessünk, – testben és lélekben egyaránt.

A – főleg – talajgyakorlatokból álló mozgássor javasolható fiataloknak és ülő munkát végzőknek tartásjavításra és egészségmegőrzésre, valamint idősebbeknek és gerincproblémával küzdőknek a test kíméletes átmozgatására.

Segítségével javul az izomtónus, rugalmasabbá válnak az ízületek, rendeződik a vérkeringés és vérnyomás, hatására kiegyensúlyozottabbá és energikusabbá válhatunk.

Rugalmas rendszerként nyitott a folyamatosan bővülő igényekre, hogy aztán azt beépítve és alkalmazva mindenki számára a lehető legtöbb segítséget és megelégedettséget nyújthassa.*

Baji Kata Zendoin Gerincterápiás és Tartásjavító Jóga Oktató

Legyél Te is ZenDoin Gerincterápiás és Tartásjavító jóga oktató!