“Mivel a mai napig küzdősporttal is foglalkozom, nem árt ha a egy ilyen hatékony “háziorvos” elérhető közelségben van.” Tettau Tamás ZenDoin Tartásjavító és Gerincterápiás Jógaoktató

"Mivel a mai napig küzdősporttal is foglalkozom, nem árt ha a egy ilyen hatékony “háziorvos” elérhető közelségben van." Tettau Tamás ZenDoin Tartásjavító és Gerincterápiás Jógaoktató

Amióta az eszemet tudom sportolok, mozgás nélkül nem tudom elképzelni az egészséges életet. Számtalan sportot kipróbáltam már, de hosszabb távon azok kötöttek le melyek a mozgáson és a szórakozáson túl, hasznos tartalommal bírtak. Gondolok itt a küzdősportra ami nem csak kitartást és állóképességet ad, de ha a hétköznapokban baj van, esélyt adhat a saját és mások testi épségének megvédésére vagy akár a helyes elkerülés felismerésére egy veszélyes szituációban.

Aki rendszeresen sokat sportol elengedhetetlenül keresi a leghatékonyabb pihenési, regenerálódási, feltöltődési lehetőségeket.

Ez lehet az alvás, meditáció, séta a természetben, mindenkinek a habitusától függően.

Magamat ismerve az aktív pihenés jöhetett szóba, olyan mozgás, ami lelazít, pihentet, felfrissít.

Aztán kb. 1,5 éve találkoztunk a Jóga meg Én.

Először a kihívás fogott meg benne “nehogy már ezt a lányos dolgot én a férfi ne tudjam megcsinálni”, jógáztam reggel, jógáztam este, nem egyszer lesérültem, de az ego nagy úr, nem lehetett feladni.

Ekkor már legalább 5 jógás helyre jártam mondván, minden óra és minden tanár más tapasztalás.

Mindent tudni akartam a jógáról, mire jó az internet. Lassan kezdtem felismerni hogy mi is valójában a jóga, s ezzel egyenes út vezetett hogy mélyebben, akár oktatói szinten foglalkozzam vele.

A döntés megszületett, nézzük meg a ZenDoin jógát.

Már az első foglalkozáson tapasztaltam azt a kellemes, közvetlen, baráti hangulatot ami a jellemzi.

Éreztem hogy jó helyen vagyok, a tudás és az elhivatottság elengedhetetlen párosításával  találkoztam a tanáraimnál.

A ZenDoin jóga egy jól átgondolt gerincterápiás jóga, melyben nem az ászanák tökéletes kivitelezésére helyezik a hangsúlyt, ennél sokkal fontosabb hogy a gyógyulni vágyók érezzék ez a jóga       róluk, nekik szól, semmi nem fontosabb mint az ő gyógyulásuk.

Mivel terápiás jógáról beszélünk a ZenDoin jógát elsődlegesen a gerinc vagy tartási problémákban szenvedőknek ajánlanám és természetesen azoknak akik szeretnék az ezzel kapcsolatos betegségeket megelőzni.

A jógával mint mozgással, kaphatsz fizikai egészség javulást, de a teljes testi és lelki harmónia csak az alázat, kitartás és szeretet által érhető el, ezt megtanulni csak a megfelelő tanároktól lehet.

Nekem a ZenDoin jóga lett a reggeli kávém, egészségesebb és hatékonyabb mint bármilyen koffein és mindig kéznél van. S mivel a mai napig küzdősporttal is foglalkozom, nem árt ha a egy ilyen hatékony “háziorvos” elérhető közelségben van.

Tettau Tamás ZenDoin Tartásjavító és Gerincterápiás Jógaoktató

Legyél Te is ZenDoin Gerincterápiás és Tartásjavító jóga oktató!