Reiki

Adj egy napot, az egészségnek!

Ezentúl éld úgy az életed, hogy mindenből sokkal gyorsabban gyógyulsz, és ehhez hozzá tudod segíteni szeretteidet is!

Következő Reiki Tanfolyam 2014 November 16. Vasárnap

Reiki Japán Energia gyógyászat. Ninjutsubudapest.com

Az egészség megőrzése hozzá tartozik az önvédelemhez, mind Testi, mind Szellemi, mind Lelki síkon. A gyógyítás egy különleges fajtája a Japánból származó kézrátételes energia gyógyászat, a REIKI, mellyel foglalkozunk.-

reiki-kanji ninjutsubdapest.com

A Reiki jelentése :

A japán reiki 霊気 “titokzatos légkör; spirituális erő” a kínai lingqi-ből 靈氣 vett kölcsönszó. A japán összetett szó egyesíti a rei mint 霊 “szellem, lélek, természetfölötti, csodás, isteni, éteri lény”, és ki mint気 “spirituális energia, vitális energia, életerő, az élet energiája” szavakat.

A japán reiki szó jelentése a rei: csodás, isteni, éteri, természetfeletti; és a ki: energia, életerő, vitalitás szavakból áll össze. Tehát egész egyszerűen „magasztos energia” lehetne a magyar jelentése a reikinek.

A magyar reiki a japán kölcsönszó átírása. A reiki szófaja lehet főnév (mely egyaránt vonatkozhat a vélt energiára és az azt felhasználó kezelési módszerre), melléknév vagy ige. Néhány nyugati szerző a reiki-t pontatlanul “univerzális energia”-ként fordítja. Ez a kovácsolt kifejezés elkerüli a japán reiki szó “titokzatos; kísérteties” negatív konnotációit, de részben tévesen fordít: a ki életenergiát jelent, de a rei-nek nincs “univerzális” jelentése.

A reiki kifejezés egy nyugaton elterjedt rövidített szóhasználata a teljes japán szókapcsolatnak japánul Shin Shin Kaizen Usui Reiki Ryoho = Usui Reiki Gyógyítás Módszere a test és az elme fejlesztése révén.

Mi a Reiki? Honnan származik?

A reiki egy energetikai rendszer, melyet Mikao Usui (1865–1926) japán orvos és szerzetes fejlesztett ki 1922-re.

Egyszerűen fogalmazva az univerzális energia csatornázást értjük legtöbben e szó felett. Amit ma Reiki néven ismerünk, egy egyszerűsített szóhasználata a teljes kifejezésnek: japánul “Shin Shin Kaizen Usui Reiki Ryoho” = Usui Reiki kezelés módszer az elme és a test fejlesztésére. Mikao Usui, az alapító így ír erről: “a boldogság megidézésének titkos módszere, csodás gyógyír minden betegségre”.

Mikai Usui, Reiki Mester. NinjutsuBudapest.com Reiki Energia Gyógyászat tanfolyam

A Reiki egy mindenki által megtanulható és hatékonyan alkalmazható energetikai gyógymód és életmód, melyet több millió ember gyakorol szerte a világon. 

Usui mester éveken keresztül fejlesztette a reiki rendszerét és kezelését, de a Kurama-hegyen történő három hetes böjt és meditáció után világosodott meg a reiki képesség átadásával kapcsolatosan. (Teljes történet a tanfolyamon) Az 1922-es elvonulás után Usui Tokióba költözött és megalapította a Usui Reiki Ryoho Gakkai-t, az Usui Reiki Gyógyító Társaságot.

Usui csodálta Meiji császár irodalmi alkotásait és a Reiki-rendszer kidolgozása közben a császár néhány munkáját egy sor erkölcsi alapelvbe foglalta össze, melyek később “Reiki Alapelvek”-ként váltak ismertté (japánul “Gokai”). Számos Reiki-oktató és -gyakorló igyekszik követni ezt az öt alapelvet, melynek egyik fordítása a következő:

“A boldogság megidézésének titkos módszere; a csodálatos gyógyszer, mely test és lélek minden betegségét meggyógyítja: Csak a ma

-Nem leszek dühös,

-Nem aggódom,

-Hálás vagyok,

-Szorgoskodom a karmámon,

-Kedves leszek az emberekhez!

-Reggel és este ülj le Gassho-tartásban és szívedben hangosan ismételd el e szavakat. A test és lélek fejlődéséért, Usui Reiki Ryoho – Mikao Usui, az alapító.”

Hogyan jutott el a Reiki hozzánk?

Usui több mint 2 000 embert avatott be a Reikivel való gyógyításba. Tanítványai közül tizenhatan folytatták a képzést Shinpiden szintig, ami a mesteri szintnek felel meg.

Usui halála után egyik tanítványa, Chujiro Hayashi (1880 – 1940), kilépett az Usui Reiki Ryoho Gakkai-ból és megalakította saját egyesületét. Hayashi nagyobb hangsúlyt fektetett a fizikai test gyógyítására, egyszerűsítette a Reiki-tanításokat és rendszerbe foglalta a technikákat. Hayashi avatta be és képezte Hawayo Takata-t (1900-1980), aki az Amerikai Egyesült Államokba visszautazva országszerte gyakorolta a Reikit és beavatásokat végzett az első két szintre.

Takata asszony 1976-ban kezdte a Shinpiden szintre való beavatásokat és bevezette az e szintnek megfelelő Reiki mester fogalmát. Takata 1979-ben bekövetkezett haláláig 22 Reiki mestert képzett ki. A Japánon kivül történő Reiki-oktatás legnagyobb része az ő munkájának köszönhető.

Ezen mesterek egyike, maga Takata asszony unokája, Phyllis Lei Furumoto(1948-).

Phyllis Lei Furumoto egyik tanítványa Sripad Bhanu Swami, aki ugyan Japán, de már több mint 30 éve Indiában él, mint szerzetes. Ő Baktai Ádám reiki mestere. Ezen a vonalon Baktai Ádám az első, nem-Japán a tanítványi láncolatban, és ő  Horváth Ádám a Bhima Dojo vezetőjének Reiki mestere. 2011 júliusában, egy nepáli utazás során látta jónak, hogy a legmagasabb fokozatba is beavassa őt. Ő pedig mivel úgy érzi, hogy a REIKI egy olyan tudás ami nagyban hozzá járul az emberiség pozitív irányba való haladásán, így igyekszik továbbadni azt. Úgy ahogy kapta…

Milyen szintek vannak a Reikiben?

A reiki, mint gyógyászati rendszer 3 szintből áll.

  1. SHODEN: Az első beavatás után,  képes leszel a kezeid érintésével gyógyítani.
  2. OKUDEN: A második behangolás után megtanulod, hogy fizikai, érzelmi és/vagy távgyógyítás irányába hogyan fokuszáld az energiáikat. Mindehhez 3 szimbólum elkészítését is megtanulod.
  3. SHINPIDEN: A harmadik beavatás után képes leszel másokat is felhatalmazni a reiki használatára. A harmadik szintet hívják nyugaton a mester szintnek.

Miért szükséges Reiki tanfolyamot végeznünk, hogy Reikizhessünk?

A kézrátételes gyógyítás, az energia átadás mindannyiunk alapvető képessége. Vannak akiknek meg van, de a legtöbben elfelejtették, vagy nem a kultúrájuk része. Mikao Usui mesternek kinyilatkoztatódott, hogy miként lehet ezt a szunnyadó képességedet felerősíteni, egy beavatási folyamat által. Ez nem egy új dolog, hanem nagyon is ősi módszer, csak 1922-ben “szállt alá újból”.

A Reiki tanfolyamon megtudhatod, hogy pontosan miként is működik ez a dolog, és hogyan tudod azt a saját, vagy mások gyógyítására használni minél hatékonyabban. A Reiki tanfolyamon elsajátíthatod, hogy miként használd a mindennapjaidban a Reiki energiát egy hatékony terápiás módszerként, legyen fizikai, vagy finom fizikai problémád. Ez a mai rohanó és stresszel telített világban egy nyugodt módszer arra, hogy harmóniában élhessen a tested a szellemed és a lelked.

Elfáradok-e az energia adásában?

Van sokféle energia áramoltató módszer, ahol az ember különféle energiákkal dolgozik. ezek nagy része saját bio energiás módszer, amivel a saját energiáddal dolgozol, vagyis energiát veszítesz. A Reiki azonban nem ilyen. A Reiki használatakor, nem “duracell” elem leszel, hanem egy csatorna, vagy tölcsér, és az univerzummal kerülsz kapcsolatba, az Univerzum végtelen energiáit áramoltatod át magadon, így a kezelések folyamán nem csak az akit kezelsz, hanem te saját magad is feltöltődsz.

Hogyan történik a Reiki kezelés? 

Magadat bárhogy kezelheted, de a legjobb fekve, vagy egy széken ülve, vagy más olyan meditációs tartásban. A kezelő elhelyezi a páciens felett a kezét, vagy rá helyezi, ő meg kellemes áramlást, bizsergést, melegséget, vagy hűsítést érez. Néhányan kellemes lebegő érzésről számolnak be, vagy nagyon mély ellazulásról. Az is előfordulhat, hogy a páciens elalszik a kezelés folyamán, úgy megnyugszik a kellemes energia hatására. A Kezelés lehet egy 7 tradicionális fogásból álló “átlagos” kezelés, vagy egy gyors, csak pár perces energia átadás, de akár egy hosszabb, több fogásból álló komolyabb energetizálás. Attól függően, hogy a páciensnek mire van szüksége.

Vannak-e ellenjavallatai a Reiki gyógymódnak?

A Reiki inteligens és jóindulatú energia, vagyis nem lehet vele ártani. Nem lehet vele hibázni, vagy rosszat tenni. Használata bármikor a szervezet javára válik minden körülmény között. (Kivéve csont törés esetén, mert akkor először helyére kell illeszteni a csontokat, nehogy rosszul forrjanak össze.) Nem kell félned mellékhatásoktól, rossz érzésektől, élményektől, a Reiki egy teljesen pozitív energetizáló módszer. A gyakorlat egy részét, a reikis kézrátételt az USA-ban hivatalosan is a kiegészítő és alternatív orvoslások egyikének tekintik. 

Ki vehet részt a Reiki tanfolyamon?

A Kezdő Reiki Tanfolyam mindenkinek nyitott, bárki részt vehet rajta nemtől, kortól függetlenül. A Dojonk tagjainak mindenképpen ajánlott, hiszen érdemes a harcművészet mellett a gyógyítás ezen egyszerű módszerét is elsajátítani. Főleg mert kisebb, vagy nagyobb sérüléseink így sokkal gyorsabban gyógyulnak. De az életben is bármikor jöhet egy olyan esemény, hogy nem rossz, ha tudunk segíteni és a rajtunk amúgy is áthaladó Univerzális energiákat koncentráltan a szükséges helyre tudjuk juttatni.

Mit kapsz a Kezdő Reiki Tanfolyamon?

  • A Reiki nagyban segíti a meditációs és koncentrációs képességedet. Mondhatni, hogy a kezdő tanfolyam egy meditációs tanfolyam is.
  • Egy olyan módszer birtokában leszel, mellyel bárhol bármikor megtudod gyógyítani saját magadat, vagy szeretteidet, vagy nagyban tudod gyorsítani a gyógyulást.
  • Egy komolyabb, teljesebb összképet láthatsz a világból és az azt működtető energiákból, mely látásmódnak olyan hatása lesz az életedre, hogy sokkal kiegyensúlyozottabban tudod az élet kihívásait kezelni.
  • A más élőlényekkel való kapcsolatod sokkal harmonikusabb lesz, legyen szó, párkapcsolatról, családról, barátokról, ellenségekről, vagy akár csak állatokról.

Hol lesz a Reiki Tanfolyam?
Bp. Hegedű u. 3. Bhima Dojo

Mennyibe kerül?

A kezdő Reiki tanfolyam:  8000Ft

Dojo tagoknak:  4000Ft

Ha érdekel, itt tudsz jelentkezni: 

A jelentkezésed akkor lesz érvényes, ha befizetted a tanfolyam díját.

(Ha vette a rendszer a jelentkezésed, akkor megjelenik egy jelentkezésed sikeres oldal, valamint kapsz egy emilt is a regisztrációdról és sok szeretettel várunk. Ha nem jelenik meg, vagy nem kapsz emilt, akkor írj mailt légyszíves, mert a technika ördöge állt az utunkba.

MEGELT!

Azok véleménye akik részt vettek a Reiki 1 Beavatáson:

Bánfalvi Richard:
“Kb fél éve volt a reiki egyes avatásom. Azóta rendszeresen gyógyít a reiki rajtam keresztül. Rengetegszer tapasztaltam másokon és magamon is abszolut hatékonyságát. Legutolsó pozitív élményem, hogy a Reiki energia egyetlen nap leforgása alatt beforrasztotta az elrepedt lengőbordámat. Feltétlenül menni szeretnék a Reiki kettes avatásra, mert minél többet szeretnék fejlődni a gyógyítás művészetében!”

Vadász Péter:
“A reikit magamon használom szinte kizárólag. A rendszeres szó túlzás lenne, de amikor van egy keményebb edzés, vagy bármilyen sérülés/fájdalom esetén szoktam használni. 3-4 alkalom lehetett amikor máson használtam.
Egy-egy konkrét esetet nehéz mondani ami csak reikihez kötődik, volt több eset, hogy kissé túlerőltettem magam, és azt éreztem másnap fel sem tudok állni, de másnak mintha mi sem történt volna, ebben közrejátszott egyszerre reiki, az egészségesebb életmód, és a rengeteg edzés után fizikailag is a regeneráció felgyorsult.”