Fokozatok

ZenDoin Japán Gerincterápiás Jóga fokozatok

A ZenDoin Japán Tartásjavító és Gerincterápás Jóga gyakorlói számára egy egyszerű, természetes és intuitív rendszer, ugyan úgy mint ahogyan az oktatása is az. Viszont mivel mire valaki képes lesz a ZenDoint oktatni, addig elég nagy tapasztalatra kell szert tennie mind a különféle betegségek, testi elváltozások, mind az emberekkel való bánásmód terén, hogy megfelelően és pozitív irányba tudja segíteni a hozzá fordulók életét.

A ZenDoin Japán Tartásjavító és Gerincterápás Jógának 4 fokozata van összesen, melyeket különféle övekkel jelölhetünk. (Nem kötelező.) Az övet a derekunkon hordhatjuk, de a különféle gyakorlatoknál hevederként is használhatjuk segéd eszközként.

1.) Szint (Fehér öv): Ez a tanuló fokozat. Mindenkinek ez a fokozata, amíg el nem végez egy a magasabb fokozathoz szükséges tanfolyamot. Gyakorolni és élvezni a ZenDoin áldásos hatásait nagyon egyszerű folyamat, tulajdon képpen csak el kell járni az órákra, valamint otthon is lehet gyakorolni a nekünk jól eső és számunkra hasznos mozgás sorozatokat. Mindenből csak annyit kell megvalósítani az életünkben, amennyi jól esik és ami áldásos hatással van életünkre.

ZenDoin Japán Gerincterápiás Jóga fokozatok

A ZenDoin Japán Tartásjavító és Gerincterápás Jógának viszont 3 oktatói Fokozata van.

Az oktatói fokozatok megszerzése bárki számára lehetséges, nem igényel semmilyen előzményt, hajlékonyságot, vagy elő képzést, állóképességet.

2.) Szint (Narancs öv): Ez az oktatói szint az amikor valaki érti és tudja az alap regeneráló gyakorlat sort, ismeri minden Ászanának a könnyített és nehezített verzióit is, valamint megértette és elsajátította a hétköznapi mozdulatok elveit. Tudja, hogy milyen fájdalom probléma esetén melyik gyakorlat kedvező, és melyiket tilos csinálni. Beavatást nyert a Reiki Shoden (első) Fokozatába.

Tanfolyamon tanulható szint. További részletek: Hamarosan.

3.) Szint (Lila öv): Ez az oktatói szint az amikor valaki elvégezte a ZenShiatsu tanfolyamot, kellő gyakorlatra tett szert, vagyis már kezeléseket is végezhet. Kompletten érti és tudja, hogy melyik problémára milyen gyakorlat való, valamint a hétköznapi problémákat, lumbágó, gerincsérv, térd, könyék, hát, nyak, váll stb ízületeket és mozgásukat behatóan ismeri és kezelni, helyre illeszteni is tudja. Beavatást nyert a Reiki Okuden (Második) fokozatába.

Tanfolyamon tanulható szint. További részletek: Hamarosan.

4.) Szint (Fekete öv): Ez az oktatói szint az amikor valaki folyamatosan gyakorol, technikái és gyakorlatai olyan intuitív szintre emelkedtek, hogy akár új módszereket is alkalmaz hatékonyan, jó pár embernek segített már a gyógyulásban. Néhány év folyamatos gyakorlás után lehet ide eljutni. Maga is képes tanítani az 1-es és 2-es szintet is. Beavatást nyert a Reiki Shinpiden (harmadik) fokozatába.

Nem tanulható tanfolyamon, csak adományozással elérhető fokozat.

A ZenDoin Jóga órákon bárki viselhet övet, és használhat eszközöket. A ZenDoin nem oktató fokozatú gyakorlói fehér övet hordhatnak és használhatnak az órákon segéd eszközként.

Hivatalos ZenDoin Japán Tartásjavító és Gerincterápás Jóga oktatók egyenlőre:

Horváth Ádám  Budapest