ZenShiatsu

Zen Shiatsu. Garantáltan fájdalommentes Csontkovácsolás Japánból

A Zen Shiatsu a különböző fennmaradt Shiatsu technikák közül a leghagyományosabb és a legkiterjedtebb is. A Zen Shiatsu egy teljes körű kezelési rendszer, mivel nem csak az ízületi korrekciókat foglalja magába (Kappo-Jitsu), de az akupresszúra (Tsubo-Jitsu) és az energetikai kezelés művészetét is (Jhin-Shin-Jitsu, ami nálunk a Reikivel is párosul).

Mi az a Zen Shiatsu?

A Zen Sihatsu egy Holisztikus Ősi Japán rendszer, mely az egész testet teljes körű kezelésben részesíti. Az alap elve az, hogy csak akkor leszel egészséges, ha a tested minden síkján és területén helyre áll a teljes harmónia. Ebben az ősi rendszerben ezért a kezelések is több szinten történnek, hogy a harmóniát az egyes részek között többféle megközelítésben, biztosan helyre tudjuk állítani.

Milyen részekből áll a Zen Sihatsu?

Kappo-jitsu: izületi korrekciók

Tsubo-jitsu: akupresszúra

Jhin-shin-jitsu: energetikai kezelés

Mire jó a Zen Sihatsu?

A mai rohanó világban, amit a nyugati kultúra hozott magával, a helytelen, egyoldalú táplálkozásból, és a nem megfelelő fizikai terhelésből származó problémákat egyaránt kezeli és gyógyítja a Zen Sihatsu. Ebben a világban amiben élünk, ülve dolgozunk, tv-zünk, mozizunk, autózunk, villamosozunk stb, ami nem megfelelően terheli a gerincünket és más ízületeinket sem. Az ebből adódó problémák kezelésére, és a gerinc tehermentesítésére, valamint helyre igazításában segít a Sihatsu, valamint a ZenDoin Japán gerincterápiás jógával karöltve segít, hogy a helyre állított szervezet úgy is maradjon és megőrizze a korrekciókat és a helyes tartás rögzüljön bennünk.

Honnan ered a Zen Shiatsu?

Mire a Zen Shiatsu elérte mai formáját, több mint 1000 éven át fejlődött, szó szerint vérben és izzadtságban edződve a japán történelem csatáiban.

Japán 56. császára Seiwa, 858ban került trónra és az ő 6. fia, Teijun herceg volt az, aki elkezdte összegyűjteni a puszta kezes harci technikákat egy rendszerbe. Ő volt az első, aki a puszta kezes harci technikákat külön saját harcművészetként kezdte el fejleszteni, és ezt tai jitsunak nevezte el, test művészetnek.

12 kategóriára osztotta fel a puszta kezes hadviselést, ezzel megteremtve korának legátfogóbb iskoláját a fegyvertelen harcmodornak.

Teijun herceg szép unokája, azaz az unokájának az unokája Minamoto no Yoshimitsu (1045-1127) elkezdte a pusztakezes harci technikákat, melyek már több mint 200 éve szállt apáról fiúra, tovább fejleszteni. A csatatérről behurcolt holtesteken gyakorolta az ízületi törés technikákat, majd egyes technikák kifejlesztése után, felvágta az adott területen a bőrt, és elkezdett kísérletezni a sérült ízületek helyretételével. Így az ízületi törés és korrekciós technikák kéz a kézben fejlődtek ki.

Mit fogsz érezni a kezelés során?

A Zen Shiatsu kezelés garantáltan teljesen fájdalom mentes, és valójában olyannyira lágy módszer, hogy a Tokugawa Shogunátus korszakában (1602-1868) a Shiatsu azért indult „hanyatlásnak” mint gyógyítási folyamat, mert a kezelések annyira kellemesek voltak, hogy az emberek a Shiatsut egyfajta relaxációs, kényeztető folyamatként kezdték számon tartani, nem pedig gyógykezelésként. Egyébként a tradicionális Zen Shiatsu mesterei azt mondják, hogy a kezelés akkor válik gyógyítóvá, amikor a kezelés hatékony, kellemes és külsőleg szépen van kivitelezve. Az ízületi korrekciós technikák is súlypont áthelyezésen alapulnak és nem pedig erőkifejtésen.

Milyen egy Zen Shiatsu kezelés?

A kezelés mindig beszélgetéssel és diagnózis felállítással kezdődik. Ezek után az elmozdult ízületeket korrigálják a terapeuták, és a lágyszövetek átmozgatásával rögzítik a korrekciót. Célzott akupresszúrás pontkezelésekkel harmonizálják szervezetünk funkcióit, legyenek azok alul vagy túl működések.

A Zen Shiatsu kezelések magukba foglalják a Sei-Tai Jutsut, azaz a lágy rész mobilizáció művészetét is, mert az elsődleges cél nemcsak az, hogy az ízületi elmozdulások korrigálva legyenek, de az is, hogy a helyre tett ízület hosszú távon is a helyén maradjon. A Sei-Tai Jutsu, ami leginkább a Thai masszázs fogásaihoz lehetne hasonlítani, azt célozza meg, hogy az ízületeket tartó lágy szövetek, izmok, inak, szalagok is át legyenek szoktatva a helyes tartásra, ezáltal is alátámasztva az ízületeket a már korrigált pozícióban.

A kezelések végén néhány Do-in (Japán Jóga) gyakorlatot is meg lehet tanulni, amelyek arra hivatottak, hogy segítsenek abban, hogy a szervezet vissza tudjon szokni a jó tartásra és azt rögzítse is, így a kezelés hatása maradandó, így nem tudnak visszatérni a korábbi tartáshibák és/vagy fájdalmak. Ezt a gyakorlat sort egyedül is tudod gyakorolni, de el jöhetsz a heti kettő közösen tartott ZenDoin Japán Gerincterápiás Jógaóránkara is.

Mennyibe Kerül?

Ebben az a jó, hogy nem egy kúra, hanem általában az első korrekciós kezeléstől megoldódik minden problémád. Nagyon ritka az az eset, amikor rendszeres kezeléseket kell végezni, de természetesen előfordul olyan is. Az első kezelés ára: 10000Ft.

Ez egy teljes állapot felmérést takar, egy körülbelül 20 perces beszélgetés, hogy életed során miféle dolgok vezethettek odáig, hogy most ott fáj ahol. (Mert sok esetben régebbi sérülések, munkahelyi dolgok, rossz tartás, alvás, stb… is közre játszanak a felnőttkori sérülések kialakulásában.) Valamint egy kb 40 perces kezelés.

Csak az első,  ”ismerkedős” kezelés kerül ennyibe, utána ha bármikor jössz, már csak 8000Ft egy alkalom.  (Általában egy kezelés olyan javulást eredményez, hogy nincs szükség többre, de ez nyilván függ a helyzet súlyosságától is.)

FONTOS!

  • A kezelések főként szerdán  történnek és telefonos előzetes egyeztetés szükséges a megbeszélésükhöz. 
  • Hozz magadra a kezelésre kényelmes, lehetőleg nem túl vastag ruházatot. Melegítő nadrág, rövid újjú póló.
  • A kezelés kb 45-perc és másfél óra hosszúság között szokott lenni, és javasolt előtte és utána utána is rendszeresen részt venni a  ZenDoin Japán Tartásjavító és Gerincterápás Jóga órán (Kezelés után az első ingyenes, hogy megtanuld a gyakorlat sort, ami utána abban segít, hogy az elmozdulások korrigálása után az elgyengült izmok megerősödjenek.) 

Hogy tudok jelentkezni?

ZEN SHIATSU kezelésre időpontot telefonon tudsz kérni:
+36-70-61-44449