SZAKRÁLIS OLDÁS ZENDOIN GERINCTERÁPIÁS ÉS TARTÁSJAVÍTÓ JÓGA TÁBOR KORFUN (IPSOS)

2017.augusztus 26- szeptember 02

Ha fáj a hátad, kezed, lábad, nyakad, derekad, térded, vállad, szíved, lelked, szellemed, akkor itt az ideje rendbe hoznod magad!

● Régóta vacakolsz apró sérülésekkel, testi, vagy nem múló lelki fájdalommal? Régi sérelmek jegyeivel élsz a testeden, amiből úgy érzed, hogy nem tudsz kijönni, és már bele törődtél, hogy hátra lévő életedben együtt kell létezned ezzel?

● Akkor itt az ideje váltanod. Először életmódot, aztán gondolkodás módot, majd szellemiséget. Ez persze nehéz, hiszen nap mint nap ugyan azt csinálod, ugyan oda jársz haza, ugyan azok az emlékek, színek, formák, illatok, emberek vesznek körül, melyek ugyan azon gondolatokat érzéseket szülik meg benned, ami miatt tested-lelked regenerációs képessége nem tud kiteljesedni.

● Mert nem mered elhinni magadról, hogy egy csoda vagy. De ez igazából nem probléma, mert van lehetőséged megtanulni, megtapasztalni létezésednek ezt a minőségét is. Csak el kell döntened, hogy akarod.

ZenDoin Gerincterápiás és Tartásjavító Jóga Tábor korfun

Akarod?
Akkor megOLDÁST kell találnod, gyógyírt a sebekre, zúzódásokra, amiket mindegy, hogy rokonok, szerelmek, barátok, vagy bárki okozott neked. Mert örökké nem élhetsz ezek árnyékában. Meg kell gyógyítanod magad és újjá kell születned. Persze csak ha akarod.

Mi a megoldás?
● A változás. Változtatni mindazon amit magadról gondolsz, aminek magadat látod, amit gondolsz az eddigi életedről, ahogy most látod a sérüléseidet, legyenek azok tested, szellemed, vagy lelked emlékei.

● Erre többféle módszer is létezik, némelyik hatékony, némelyik működik, de mély dolgoknál, vagy régi emlékeknél érdemes meg utazni a szituációt, és a világ egy másik szegletéből rá nézni magunkra.

● Ezért azt javaslom, hogy gyere velem KORFU szigetére. Egy efféle garantált levegő változás olyan gyógyító erővel bír amit csak azok tapasztalhatnak meg, akik nem félnek az utazástól, mi több a spirituális utazástól. 8 nap, 7 éjszaka leszünk egy olyan paradicsomi közegben csupa pozitív és életre való ember között, akikkel amúgy itthon nem biztos, hogy találkoznál beszélnél. De a kristálytiszta vízű tenger partján a napfelkeltében, a sós illatú szellő símogatását érezve bőrödön olyan új ingereket, energiákat tudsz beengedni az életedbe, hogy egy másik emberként fogsz vissza térni.

● Természetesen maga a 8 napos nyaralás is már olyan ami segíthet felül emelkedni rossz érzéseken, gondolatotkon, amiknek a folyománya általában a testi problémák megnyilvánulása. De hogy biztosan sikerüljön új dimenzióba helyezned a létezésedet, a jóga ősi és egyszerű módszereit fogjuk segítségül hívni.

● Nem kell megijedned, semmilyen előképzettség, hajlékonyságra nincs szükség, hiszen a ZenDoin Gerincterápiás és tartásjavító jóga egy könnyű, bárki által kivitelezhető gyakorlat sor, ahol végig ülünk, vagy fekszünk a gyakorlatok közben, és csak magunkra tudunk figyelni. A 8 nap alatt összesen 14 jóga óra lesz, minden reggel, és estefelé is egy, hogy az egész tested összes izma, ízülete át legyen mozgatva és a szervezeted elkezdje újjá ápíteni önmagát.

● A napfény, a más kulturális közeg, a jól begyakorolt napi rutinokból való kiszakadás, a sokféle új élmény segít elmélyülni a jelenben.

ZenDoin Gerincterápiás és Tartásjavító Jóga Tábor korfun

Mi segíthet még?
● Minden nap lesz egy kis filozófiai előadás is, ahol az élet nagy dolgairól és a gyógyulásodról fogunk beszélgetni. Na meg persze ott leszek non stop én is, és szívesen beszélgetek veled, ha valamilyen konkrét kérdésed, életfeladatod van amit úgy érzed nem tudsz be teljesíteni.

● Miért pont velem jó erről beszélgetni? Mert általában minden kérdésre tudom a választ, és egy nagyon racionális, de mégis teljesen spirituális megközelítésben tudom nézni kívül állóként az életedet. Vagyis nem az álmodozásé a fő szerep, hanem a következő lépcső megtalálása és meglépése életedben.

ZenDoin Gerincterápiás és Tartásjavító Jóga Tábor korfun

Mitől más ez a jóga tábor mint a többi?
● Egy olyan szemlélettől, aminek erőteljesen élet szaga van. Vagyis az én célom a jóga oktatással az, hogy az életed részévé segítsek tenni. A légzést, az ászanákat megtanuljuk mind-mind beépíteni a hétköznapi életünkbe. Ez azért fontos, mert a jóga mozgás rendszere és szellemisége nagyot tud dobni a hétköznapokon.

● Ezért megtanulunk helyesen állni, járni, egyéb hétköznapi mozgásokat fogunk át alakítani. Dehogy mindez ne legyen elég, a reggeli óra után 1 órát fogunk táncolni is, profi tánc tanárok rávezetésével, hogy a másokkal való kapcsolatainkat is fejleszteni tudjuk. Igen, nem Indiába, meg tibetbe megyünk a Himalayaba, egy zarándok útra ahová a Jógik életük végén szoktak elzarándokolni, hogy ott érjék el a Samadhit (megvilágosodás), hanem mese országba megyünk az életbe, ahol szeretetteljes, de nem szentimentális légkörben fogunk jógázni, strandolni, táncolni, zenélni, sokat nevetni, énekelni, hogy így együtt oldjuk meg azt a sok feszültséget amit itthon össze gyűjtüttünk.

● A jóga segít megtalálni az egyensúlyt, és életünk minél több részébe építjük be, annál több területen tudunk gyakorolni és megtalálni a harmóniát.

● Páros tánccal össze kötött jóga tábor nem nagyon volt még a világon, pedig a kapcsolat megteremtése az egyik legfontosabb dolog az életben.

● Élő dobos meditációk, táncok, esti közös öröm zenélések a tengerparton.

horvatha adam ninjutsu és jóga oktató

Ki szervezi a tábort? Milyen tapasztalataitok vannak?
A Jóga tábort, én Horváth Ádám szervezem.

● A magam részéről másfél éves koromból vannak az első emlékeim, hogy meditálok. Ezt a saját módszeremet tökéletesítettem eddig harcművészettel, jógával, zenével, bármivel ami szembe jött. Volt Strokom, amiből két nap alatt 100%osan felépültem, Gerinc sérvem, amit az általam alapított ZenDoin Gerincterápiás és Tartásjavító Jóga rendszerrel teljesen tünetmentessé tudtok tenni, heti 11 edzés mellett.

● Felkentek keresztény papnak, de voltam az éjszakában is, majd 8 évre szerzetesnek álltam, és végig az vezérelt, hogy ne csak magamnak gyűjtsek kincseket, hanem másokat is hozzá tudjak segíteni a csodához. Több harcművészeti edző tábort is szerveztem már itthon, de mesteremmel Baktai Ádámmal volt szerencsém Indiai és Nepáli zarándok utak levezénylésében is. Indiába a Maha Kumbha Melara mentünk, amit 144 évente szerveznek meg, Nepálba pedig Muktinátba, a csoda helyre, ahol volt szerencsém a Himalayaban részt venni egy magányos beavatáson.

(A világ legnagyobb jógafesztiválja: Maha Kumbha Mela)

(Séta  a Világ tetején  1RÉSZ, 2RÉSZ, 3RÉSZ, 4RÉSZ, 5RÉSZ)

● Most egy kedves barátom, Balogh Ádám a salsazumba.hu alapítója keresett meg, hogy csináljunk egy nagy közös tábort Korfun, így vele ott lesz még 200 táncos, valamint egy dobtábor is lesz ott velünk párhuzamosan, amit másik jó barátom Gilinger Ádám szervez, így mi a 3 Ádám valami olyan fantasztikusan különlegers dolgot fogunk össze hozni NEKED, ami garantáltan egyedi és még nem volt ebben az univerzumban.

● Természetesen lesznek közös programok, fakultatív közös programok, mint páldául az élő dobolásra jógázás, vagy táncolás, fáklyás esti tengerparti közös örömzenélés táncolással énekkel, tűztánc. (Természetesen a kahonok mellé viszem a táltos dobomat én is.

● De amitől igazán exklúzív lesz az egész rendezvény, az az emberi kapcsolat lesz. Vagyis sok lehetőségünk lesz megtanulni és beépíteni az életünkbe olyan technikákat, módszereket, amik utána az itthoni életünkre is nagy hatással lesznek. A gyakorlatok és előadások olyan tudást adnak majd neked, amitől könnyebben találod meg és valósítod meg az életfeladatodat, vagy ha még nem tudod mi az, akkor tisztábban fogsz rá látni arra, hogy miért is születtél meg.

● A legnagyobb gyógyulás akkor következik be, amikor elkezded életvitel szerűen azt csinálni amit szeretsz, és ki tudsz iktatni mindent ami nem a természeted.

 

PROGRAM:
MINDEN nap:
0800-0900 Reggeli ébresztő ZENDOIN jóga
0900-1000-reggeli
1000-1100-tánc
1100-1200-Előadás
1200-1700-Szabad, illetve fakultatív programok
1700-1830- Relaxációs ZENDOIN Jóga óra
2200- Minden este valamilyen buli lesz a tánctáborosokkal közösen (Fakultatív)

A Programok változtatásának lehetőségét fentartjuk, praktikussági szempontból az időpontok lehet változnak, de a jóga tábor programja ez.

Összesen lesz 15 jóga óra (Ha jól számoltam) napi kettő, ami alatt simán megjegyzed az egyszerű ZENDOIN GERINCTERÁPIÁS ÉS TARTÁSJAVÍTÓ JÓGA gyakorlat sorát, és itthon is simán tudod gyakorolni. Valamint természetesen személyre szabott gyakorlat sort fogsz csinálni a sérülésednek megfelelően.

Ha jössz, akkor még előtte fogunk telefonon beszélni, hogy el mond mi a pontos célod ezzel a Korfui nyaralással, és akkor esetleg még fogok tudni kiegészítő praktikus gyakorlatokat és módszereket adni neked arra, hogy miként gyógyítsd testi, lelki sebeidet.
MENNYIBE KERÜL?

110000Ft

de ha augusztus 10-ig befizeted az előleget,

akkor csak

80000Ft

A Tábor ára (augusztus 10-ig), 49900ft előleg, és 100Euró helyszíni összeg. (augusztus 10 után 49000ft előleg és 200euró a helyszínen)   .

Plusz a megérkezéskor lesz még egy 18 eurós regisztrációs díj.

Ezért van reggel egy jóga óra 8-9-ig, utána egy laza tánc óra, ahol a kapcsolódást és közös kontaktot fogjuk fejleszteni. Ez után kb 11-12-ig lesz maga a tanfolyam okosodó része, ahol különböző témákat fogunk érinteni a jógáról, hogy miként tudjuk azt könnyen és egyszerűen az életünk részévé tenni, úgy, hogy az ne erőltetett, mű legyen, hanem egy teljesen természetes dolog. Tulajdon képpen a Jóga és az előadás sorozat lényege az, hogy megtaláld az élet feladatodat és ezt a jóga támogató erejével végre tudd hajtani. (Az előadás sorozat címeit remélem még a héten fel tudom tölteni a facebook eseményhez, vagy a weboldalhoz.

UTAZÁS:
KOCSI-REPÜLŐ:
Lehetőség van egyénileg is utazni Ipsos-ra! Budapest – Korfu távolság kb. 1500 km. Ajánlott útvonal Budapest – Belgrád – Nis – Thesszaloniki – Ioannia – Igoumenitsa (komp) – Corfu – Sidari. Akik autóval jönnek a partszakaszon a szállások közelében lehetőség van parkolásra! Kérjük, ne feledkezz meg az autós komp díjakról, erről és a kompok indulásáról bővebb tájékoztatást itt találsz: http://www.ionionlines.eu . Repülős utazás esetén szervezünk transzfer járatokat a reptér és a szállás között! Kérjük ilyen jellegű igényedet is jelezd regisztrációs felületünkön!

BUSZ:
Buszos Utazás Kényelmes turista buszokkal történi. Út közben sokszor megállunk tornászni, jógázni, valamint játszanánk ismerkedős játékot már az elejétől, hogy ne legyen unalmas, egyhangú az út.

Buszos utazás ára (Oda-Vissza): 32.000 Ft/Fő
Komp díj (Oda-Vissza): 20 Euró (Kizárólag a buszon fizethető a szervezőknél!)
Várható utazási idő: 18-20 óra komppal együtt!
Busz indulása Ipsosra: 2017.08.25 Péntek 18:00
Busz indulása Budapestre: 2017.09.02 Szombat 11:00
EZT IS ELŐRE KELL FIZETNI, KIVÉVE A KOMPOT:

EVÉS IVÁS:
A helyszín tele van szállodákkal, éttermekkel, de természetesen bolt is található. Ebben a táborban nincs közös konyha, mivel mindig mindenki valami mást szeret, de kb napi 6000-7000 ft-ból meg van az étel, akár úgy is, hogy ez napi két éttermi evést jelent.

SZÁLLÁS:
A Mária Apartmanban leszünk, ami egy egyszerű, de tiszta és kulturált szállás, pár méter sétára a tengertől, hogy bármikor csobbanhassunk. Erről vannak fent képek a facebook eseménynél.

2-3 ágyas, tágas apartmanjaink lesznek, ha ketten jöttök, akkor természetesen igyekszünk benneteket két ágyasban elhelyezni, ha egyedül jössz, akkor a 3 ágyas szobákban lesz a szállásod más egyedül érkezőkkel.

MIRE KELLHET PÉNZ MÉG?
A Mária apartmanban van valami varriálás a légkondival, hogy egy napra 5 euró, és csak az emeleti szobákban van, de erről egyenlőre én is csak ennyit tudok.

Illetve minden nap ebéd után lesz fakultatív program. Korfu legszebb strandjai túra, város nézés, hajókázás, Görögbuli, Sissi kastély stb. erről is lesz fent pontos infó hamarosan ha teljesen össze állt. (Ezek fakultatív programok)

Tehát összesen ha busszal jössz, étteremben eszel, és a jóga tábor programjain veszel részt (augusztus 10-ig kedvezményesen)
49900ft+100eu+18eu+32000= KB: 120000Ft + Kaja

 

MIT TEGYEK AKKOR HA JÖNNI AKAROK?

Itt add meg az adataidat, akkor kapsz egy emailt a további részletekkel, valamint egy linkkel, ahol az utazási irodás regisztrációt kell megcsinálni. Ha az is meg van, akkor kapsz egy számla számot és 30000Ft előleget el kell küldened minél gyorsabban, hogy tuti legyen a helyed.

NAGYON ÉRDEKEL A KORFUI JÓGA TÁBOR:

Add meg a neved emailod, telefonod, és kattints a “keremazinfot” gombra. Ha sikerült, át dob a Korfui Jóga tábor facebook oldalára, ahol kérlek jelöld, hogy ott leszel, had örüljenek neked mások is. Aztán kapsz egy emailt a szállásról, utazási lehetőségekről, fizetési részletekről stb. (Már csak 05 hely)


Név
:
*
Email
:
*
Telefon: *

Rakd helyre magad! Zendoin Jóganap.

Eleged van a derék, hát, nyak és egyéb ízületi fájdalmakból? Unsz már a csont kovácshoz járni?
Akkor itt a helyed a ZenDoin Jóga napon!Ezen a napon megtanulhatod, hogy napi fél óra tornával hogyan tudod teljesen helyre rakni magadat, otthon egyedül, mindenféle segítség nélkül, néhány egyszerű jóga gyakorlattal!

Ha félre szoktak mászkálni az ízületeid, akkor megtanulhatod, hogy rakd magad helyre, néhány egyszerű, gyors, és ártalmatlan mozdulattal.

KINEK AJÁNLJUK A ZENDOIN JÓGA NAPOT?
-Hátfájósoknak,
-Nyakfájósoknak
-Derékfájósoknak.
-Gerinc sérveseknek
-Schaierman és Bechterew kórban szenvedőknek
-Meszesedésben szenvedőknek
-Aktív sportolóknak
-Küzdő sportot űzőknek
-Irodai munkát végzőknek, illetve ülő munkát végzőknek.
-Rossz tartásúaknak
-Bármilyen sérülésből lábadozóknak.

MIKOR LESZ?

2017. április 29 Szombat.
10:00–17:00
HOL LESZ?
Király u. (További részletek regisztráció után)

KI JÖHET?MIT FOGOK TANULNI?

-Hogyan állj egészségesen
-Hogyan járj egészségesen
-Derékkímélő leülés, felállás
-Derék kímélő Lefekvés Felkelés
-Lehajlás hejett guggolás
-Az összes mozgatható alkatrészedet megtanulod az összes irányba kimozgatni és helyre illeszteni.
-ZENdoin gyakorlat sor, mely nem csak segít, hogy a helyére kerüljön fájdalom és erőlködés nélkül minden porcikád, hanem 40 napig való folytonos végzésével megerősödnek azok az izmok, melyek gyengesége miatt mozdulnak el a porcikáid.

Előképzettséget, hajlékonyságot, tornás múltat stb…nem igényel. Sőt pont arra van kitalálva ez a rendszer, hogy ha semmit nem mozogtál mostanában, akkor ezzel feltornázhatod magadat egy olyan állapotba, hogy akár elkezdhess komolyabban is sportolni.

MIT KAPOK?
-Kapsz egy jegyzetet, pontosan leírva a gyakorlatokat
-Pozitív élet szemléletet
-Rengeteg motivációt, hogy kihúzd magad
-Jogosultságot, a Zendoin citromsárga fokozatára
-Ez a nap beszámít majd az Ősszel induló ZenDoin Tartásjavító és Gerincterápiás Jóga oktatói képzésbe.

MENNYIBE KERÜL?
12000 Ft
(adomány jellegű)

LÉTSZÁM LIMIT
A regisztráció nem az itteni részvételi szándék jelzésével történik, hanem a befizetéssel.

HOGY TUDOK JELENTKEZNI?
Ezt töltsd ki:
(Még 15 hely)


Név
:
*
Email
:
*
Telefonszam: *

A további részleteket emilben illetve telefonon egyeztetjük.
Ha van további kérdésed, itt a hozzászólásoknál felteheted, illetve telefonon megkérdezheted:
+36 70 6144449

————————–——
OKTATÓ:
————————–——
Horváth Ádám

“Mivel a mai napig küzdősporttal is foglalkozom, nem árt ha a egy ilyen hatékony “háziorvos” elérhető közelségben van.” Tettau Tamás ZenDoin Tartásjavító és Gerincterápiás Jógaoktató

"Mivel a mai napig küzdősporttal is foglalkozom, nem árt ha a egy ilyen hatékony “háziorvos” elérhető közelségben van." Tettau Tamás ZenDoin Tartásjavító és Gerincterápiás Jógaoktató

Amióta az eszemet tudom sportolok, mozgás nélkül nem tudom elképzelni az egészséges életet. Számtalan sportot kipróbáltam már, de hosszabb távon azok kötöttek le melyek a mozgáson és a szórakozáson túl, hasznos tartalommal bírtak. Gondolok itt a küzdősportra ami nem csak kitartást és állóképességet ad, de ha a hétköznapokban baj van, esélyt adhat a saját és mások testi épségének megvédésére vagy akár a helyes elkerülés felismerésére egy veszélyes szituációban.

Aki rendszeresen sokat sportol elengedhetetlenül keresi a leghatékonyabb pihenési, regenerálódási, feltöltődési lehetőségeket.

Ez lehet az alvás, meditáció, séta a természetben, mindenkinek a habitusától függően.

Magamat ismerve az aktív pihenés jöhetett szóba, olyan mozgás, ami lelazít, pihentet, felfrissít.

Aztán kb. 1,5 éve találkoztunk a Jóga meg Én.

Először a kihívás fogott meg benne “nehogy már ezt a lányos dolgot én a férfi ne tudjam megcsinálni”, jógáztam reggel, jógáztam este, nem egyszer lesérültem, de az ego nagy úr, nem lehetett feladni.

Ekkor már legalább 5 jógás helyre jártam mondván, minden óra és minden tanár más tapasztalás.

Mindent tudni akartam a jógáról, mire jó az internet. Lassan kezdtem felismerni hogy mi is valójában a jóga, s ezzel egyenes út vezetett hogy mélyebben, akár oktatói szinten foglalkozzam vele.

A döntés megszületett, nézzük meg a ZenDoin jógát.

Már az első foglalkozáson tapasztaltam azt a kellemes, közvetlen, baráti hangulatot ami a jellemzi.

Éreztem hogy jó helyen vagyok, a tudás és az elhivatottság elengedhetetlen párosításával  találkoztam a tanáraimnál.

A ZenDoin jóga egy jól átgondolt gerincterápiás jóga, melyben nem az ászanák tökéletes kivitelezésére helyezik a hangsúlyt, ennél sokkal fontosabb hogy a gyógyulni vágyók érezzék ez a jóga       róluk, nekik szól, semmi nem fontosabb mint az ő gyógyulásuk.

Mivel terápiás jógáról beszélünk a ZenDoin jógát elsődlegesen a gerinc vagy tartási problémákban szenvedőknek ajánlanám és természetesen azoknak akik szeretnék az ezzel kapcsolatos betegségeket megelőzni.

A jógával mint mozgással, kaphatsz fizikai egészség javulást, de a teljes testi és lelki harmónia csak az alázat, kitartás és szeretet által érhető el, ezt megtanulni csak a megfelelő tanároktól lehet.

Nekem a ZenDoin jóga lett a reggeli kávém, egészségesebb és hatékonyabb mint bármilyen koffein és mindig kéznél van. S mivel a mai napig küzdősporttal is foglalkozom, nem árt ha a egy ilyen hatékony “háziorvos” elérhető közelségben van.

Tettau Tamás ZenDoin Tartásjavító és Gerincterápiás Jógaoktató

Legyél Te is ZenDoin Gerincterápiás és Tartásjavító jóga oktató!

“A jóga a belső szabadságot, erőt és kiegyensúlyozottságot nyújtja mindazok számára, akik mernek elindulni ezen az úton.” Baji Kata Zendoin Gerincterápiás és Tartásjavító Jóga Oktató

A jóga a belső szabadságot, erőt és kiegyensúlyozottságot nyújtja mindazok számára, akik mernek elindulni ezen az úton Baji Kata Zendoin Gerincterápiás és Tartásjavító Jóga Oktató

A jóga módszerei sok ezer éves múltra tekintenek vissza, és mindenkor a saját belső Lényegünkkel, és – ezen keresztül – a Teremtővel való kapcsolatunkat erősítette, illetve állította helyre.

Minden ember számára létfontosságú az egészséges kapcsolódás Önmagához, e nélkül elveszettnek, bizonytalannak, sebezhetőnek és kiszolgáltatottnak érezzük magunkat.

A jóga a belső szabadságot, erőt és kiegyensúlyozottságot nyújtja mindazok számára, akik mernek elindulni ezen az úton, függetlenül attól, hogy milyen indíttatással léptek rá: az egészségüket akarják megóvni vagy helyreállítani, az életritmusuknak megfelelő mozgásformát keresnek, netán szellemi útkeresők, vagy csak egyszerűen kalandorok, trendkövetők.

A Zendoin módszere ezt egészítette ki számomra azzal, hogy ráirányította a figyelmet a tartás (mind a külső, mind pedig a belső tartás) fontosságára, és ennek egészséges megnyilvánulásában az Istentől kapott, alapvető és tiszta emberi méltóságunkra.

Régóta kerestem már egy olyan módszert, amivel felhívhatnám az emberek figyelmét ennek fontosságára, és amivel olyan formában tudnak segíteni magukon, ami nem igényel kiemelkedő erőfeszítést, könnyen megtanulható és beépíthető a mindennapi életükbe, ugyanakkor valódi segítségnyújtásra képes.

16 éves korom óta jógázom több-kevesebb megszakítással, és ez alatt az idő alatt többféle irányzatot is kipróbáltam a szellemitől a gimnasztikusabb verziókig, de mindig maradt bennem valami hiányérzet az órák után, amit eleinte nem tudtam hova tenni…ma már tudom mi, illetve ki hiányzott: Én magam. Az igazi jóga befelé és felfelé visz, a külvilág kavargásáról a belső világunk felé irányítva a figyelmet, ahol legtöbbünk bizony kevés jártassággal rendelkezik. Éppen ezért fontosnak tartom, hogy mindenki megtalálja a belső ritmusának megfelelő módszert, ahol megélhetővé válik a saját magunkért végzett munka öröme és az elégedettség, ami vele jár.

A Zendoin gerincre fókuszáló jógája kiváló módszer arra, ha külső támasztékok helyett a saját belső erőforrásainkat szeretnénk megtalálni, hogy aztán erre támaszkodva egy harmonikusabb és kiegyensúlyozottabb életet élhessünk, – testben és lélekben egyaránt.

A – főleg – talajgyakorlatokból álló mozgássor javasolható fiataloknak és ülő munkát végzőknek tartásjavításra és egészségmegőrzésre, valamint idősebbeknek és gerincproblémával küzdőknek a test kíméletes átmozgatására.

Segítségével javul az izomtónus, rugalmasabbá válnak az ízületek, rendeződik a vérkeringés és vérnyomás, hatására kiegyensúlyozottabbá és energikusabbá válhatunk.

Rugalmas rendszerként nyitott a folyamatosan bővülő igényekre, hogy aztán azt beépítve és alkalmazva mindenki számára a lehető legtöbb segítséget és megelégedettséget nyújthassa.*

Baji Kata Zendoin Gerincterápiás és Tartásjavító Jóga Oktató

Legyél Te is ZenDoin Gerincterápiás és Tartásjavító jóga oktató!

“Egy olyan béke van bennem, ami talán lehet még békésebb.” Kis Márta Zendoin Gerincterápiás és Tartásjavító Jóga Oktató

"Egy olyan béke van bennem, ami talán lehet még békésebb." Kis Márta Zendoin Gerincterápiás és Tartásjavító Jóga Oktató
Miért akartam Zendoin oktató lenni?
A saját gerincem helyrehozatalán gondolkodtam, jógával. Egy olyan tapasztalattal a hátam mögött, hogy egy, a gyermekkoromban kimozdult csigolya már a helyére került a jóga segítségével. De most gerincjógát kerestem, és a Zendoin oktatói hirdetésbe botlottam.
– Ez az! Nem csak helyrehozni, hanem mélységeiben érteni, tudni, mi is történik, és így még a lehetőség is adott, hogy másnak is segítsek! – Valahogy így gondolkodtam.

Mit tanultam a Zendoin órán?

Az előírt tananyagon túl egy kis könnyedséget, játsziságot is tanultam, ami nem von le az érdemi értékekből. És talán a “minden-mindennel összefügg”-nek egy új vetületével is találkoztam.
Miben változott az életem, mióta gyakorlom a Zendoin jógát?
A változás a hatha jógával kezdődött, majd jött a Zendoin. A kettő között nem érzem a határt. De jött a nyugalom, nőtt az önbizalmam, a magamba vetett hitem, és az elfogadási szintem magammal és másokkal szemben. A kávéra nincs már szükségem, és az addig keveset fogyasztott hús is kimaradt az étrendemből.
Egy olyan béke van bennem, ami talán lehet még békésebb, de sosem hittem, hogy ezt is megtapasztalom.
+ Egy ideje kerülgetjük egymást én és a “zen”, de már ismerkedünk! :))
 

Miben más (szerintem) a Zendoin jóga, mint más jógairányzatok? Miért ajánlanám másoknak, miben tud segíteni a Zendoin jóga?

Egy kényelmes jógának tartom. A kényelmest úgy értem, hogy 71 éves anyukám, aki ugyan jó egészségi állapotban van, de sosem mozgott különösen semmit, végig csinálta. Nem voltak olyan álló pózok, amik igénybe vették, és olyan egyensúlyozás vagy kitekeredés sem, aminek láttán is kidülledne a szeme.
Lustáknak, fáradtaknak, olyannak, aki sportol, és olyannak, aki csak most kezdi a mozgást, annak, aki egészséges, és annak, aki egészségre vágyik, ideális.
Meg kellett találjam az a szépségét is, amikor már nem a mozdulatok sorrendjére figyelek. Elérkezett hozzám az az érzés, ami igazán fejleszt: minden egyes mozdulatnál képes vagyok egyre több “porcikámra” figyelmet fordítani. Egyre nagyobb a hatásfok, ahogyan a mozdulatokban helyt állok. Igyekszem a tökéletesedés felé haladni, és több figyelmet fordítani a bensőmre.
Mit jelent nekem a Zendoin jóga?
Egy napfényes reggeli meditáció. Egy finom ébresztő a testnek.
Kis Márta Senpai Zendoin Gerincterápiás és Tartásjavító Jóga Oktató

“A nyaki púpom már alig látszik!” Varga Éva Senpai ZenDoin Tartásjavító és Gerincterápiás jóga oktató.

"A nyaki púpom már alig látszik!" Varga Éva Senpai ZenDoin Tartásjavító és Gerincterápiás jóga oktató.

Ismerkedésem a jógával 2010-ben történt. Akkor iratkoztam be a Természetes Gyógymódok Kollégiuma és Szabadegyeteme 3 éves képzésének természetes gyógymódok tanácsadó karára. Mai napig úgy érzem, életem egyik legjobb döntése volt. Kiváló tanárokat, osztálytársakat ismertem meg, nekik is köszönhetem, hogy kinyílt a világom. Itt volt szerencsém találkozni Kotroczó Anikó jógaoktatóval, aki már az első órán mély benyomást tett rám, hitelességével, egész lényéből sugárzó lelki békéjével. Tőle tanultam a jóga filozófiáról és Védikus Szentírásokról. 2013 után az iskola befejezésével, nálam is ritkulni kezdtek a jóga órák. Időnként eljártam, de elég nehéz volt összeegyeztetni a munkát, háztartást, gyerekekkel töltött időt.

Emlékszem, amikor először megláttam a tradicionális jógaoktató képzést az Anikó honlapján, belém hasított a felismerés, hogy ez mennyire jó, hétvégén van a képzés, így arra el is tudok járni, ráadásul oktatóként, otthon is bármikor jógázhatsz. Majd szép lassan meggyőztem magam, hogy 47 évesen túl öreg vagyok egy ilyen képzéshez és letettem róla.

Valamiért a gondviselés egy évvel később mégis elém sodorta a ZENDOIN Tartásjavító és Gerincterápiás Jógaoktatói képzést. Első olvasásra tudtam, hogy ez az, amire igazán szükségem van. A hirdetés szövege: Ha fáj a nyakad, hátad…… Az az igazság, hogy fájt. A sok irodai munka és rossz tartás következtében, már egy kis púp kezdett kialakulni. Jó volt a helyszín, az időpontok, tantárgyak, így beiratkoztam.

Itt szerencsém volt Horváth Ádám ninjutsu és jógaoktató, Zen shiatsu terapeutától tanulni. Izgalmasak voltak az órák, Ádám szemléletesen tanít, egy percig nem hagyta lankadni figyelmünket. A Védikus Szentírások megismerésében nagyon sokat segített, hogy példákon keresztül és közérthető nyelven adta át tudását.

Amikor elkezdtem a képzést, elsősorban magamat akartam „helyre rakni”, de annyi minden történt ebben az elmúlt időszakban, hogy úgy érzem önző lenne részemről, ha nem adnám tovább, azt a tudást, jó érzést amit megszereztem. 7 hónapja legalább heti 3 alkalommal végigcsinálom a gyakorlatsort. Rájöttem, fáradtan, vagy időszűkében is érdemes végigcsinálni legalább a Makko-ho elnevezésű gyakorlatokat.

Összesen hat gyakorlatból áll, amelyek révén az összes meridiánt átmozgatjuk, megszüntetve az energia elakadását. Nagyjából tíz percet kell rászánni. Az a tapasztalatom, hogy érdemes annyival korábban felkelni, mert sokkal energikusabb vagyok, ha így kezdem a napot.

Az sem elhanyagolható, hogy tettem a testem jó működéséért. A nyaki púpom ugyan még nem tűnt el teljesen, de már alig látszik. Természetesen ez a gerincterápiás jóga célzottan a gerincre hat, de testem minden porcikáját végigmozgatom, aminek már szemmel látható jele is van, nagy megelégedésemre. A reggeli gyakorlatokkal nem ér véget a jóga, mert tanultunk járni, ülni és ezeket beépítem a napi tevékenységeimbe.

Úgy érzem szellemi fejlődésemre is ösztönzőleg hatott. Ismerkedem a Védikus szentírásokkal, elfogadóbb, tudatosabb vagyok testiekben és lelkiekben egyaránt. Úgy gondolom a ZenDoin filozófiája magába foglalja a legtöbb jógafilozófiát. Hisz az ászanák ismerete és gyakorlása mellett, a Védák ismerete, mantrák mantrázása, légzőgyakorlatok elsajátítása, akárcsak a meditáció, mind része a ZenDoinnak amely egy ideje életem részévé vált.

Namaste.

Varga Éva Senpai ZenDoin Tartásjavító és Gerincterápiás jóga oktató.


Legyél Te is ZenDoin Gerincterápiás és Tartásjavító jóga oktató!

 

 

 

“Sok probléma kiküszöbölhető, leküzdhető ami a gerinc merevségéből, a mozgásszegény életmódból és a hibás testtartásból ered.” Nagy Zsófi ZenDoin Gerincterápiás és tartásjavító Jóga oktató

Sok probléma kiküszöbölhető, leküzdhető ami a gerinc merevségéből, a mozgásszegény életmódból és a hibás testtartásból ered. Nagy Zsófi ZenDoin Gerincterápiás és tartásjavító Jóga oktatóMiért akartál ZenDOIN jógaoktató lenni?

Érdekelt a ZenDOIN jóga által alkalmazott ászanák hatásmechanizmusa. Szerettem volna mélyebb rálátást és tudást kapni erről a jógáról, hogy segíthessek az esetlegesen hozzám forduló embereknek. Shiatsu masszázs terápiával is foglalkozom és kíváncsi voltam, hogy miben más, miben különbözik a ZenDOIN jóga a Shiatsu tanulmányaim során megismert DO-IN gyakorlatoktól.

 –
Mit tanultál a ZenDOIN-tól? 
Egy olyan ászana sorozatot, mely segítségével könnyedén átmozgathatom az egész gerincoszlopom. 🙂
Egy jól felépített rendszert ismertem meg, amit ha épp a derekam fáj, tudok célirányosan is alkalmazni.
 –
Miben változott az életed mióta gyakorlod?
Mivel korábban is jógáztam már és egyéb önismereti dologgal is foglalkozom, az életem folyamatosan változik…Illetve én magam változom.  🙂 Ahogyan a többi jóga gyakorlatnál is, a befelé való figyelmemet, koncentrációmat javítja, fokozza. Mióta a ZenDOIN-t gyakorlom jobban odafigyelek a testtartásomra, a mozgásomra és a sok ülőmunka miatt a gerincem állapotára is.
 –
Miben különbözik más jógairányzatoktól?
Ez alapvetően egy terápiás jóga. Ahogyan a neve is mutatja arra hivatott hogy a gerincoszlop rugalmasságát segítse, a gyakorlatok által a gerinc menti izmokat nyújtsa, lazítsa, átmozgassa. Ezzel sok probléma kiküszöbölhető, leküzdhető ami a gerinc merevségéből, a mozgásszegény életmódból és a hibás testtartásból ered. Valamint tartalmazza az úgynevezett Makko-ho, azaz a kínai gyógyászatból ismert meridiánok aktivizálására szolgáló gyakorlatokat, melyek kihatnak a belső szervekre is.
Miért ajánlanád másoknak? Miben tud segíteni a többi embernek az óra? 
Ajánlom mindenkinek, aki egy olyan egyszerű gyakorlatsorra vágyik, melynek végzése által rugalmasabbá válik, energetizálódik, ellazul az egész test és javul a testtartás.
 –
Hová helyeznéd az életedben? Mit jelent számodra a ZenDOIN jóga? 
Számomra a ZenDOIN jóga egy olyan mozgásterápia, mely nagyon hasznos kiegészítése és segítő társa az általam szeretett Zen Shiatsu masszázs terápiának.
Nagy Zsófi Senpai  ZenDoin Tartásjavító és Gerincterápiás Jógaoktató

Legyél Te is ZenDoin Gerincterápiás és Tartásjavító jóga oktató!

120 órás Alapfokú ZENDOIN Tartásjavító és Gerincterápiás Jógaoktatói Képzés!

Rakd helyre magad, és segíts másoknak is, hogy helyre tegyék magukat!

Eleged van a derék, hát, nyak és egyéb ízületi fájdalmakból? Unsz már a csont kovácshoz járni, vagy csontkovácshoz küldeni az embereket?

ZenDoin Gerincterápiás és Tartásjavító Jóga Oktatói Képzés

 

Akkor itt az ideje elmélyítened a gerincről, a gerinc energetikájáról és anatómiájáról szóló tudásodat úgy, hogy közben teljesen magabiztosan a sérülés és a további állapot romlás kockázata nélkül tudj jógát tanítani!

OLVASD EL AZOK VÉLEMÉNYÉT AKIK ELVÉGEZTÉK A ZENDOIN JÓGA OKTATÓI KÉPZÉST!

ZenDoin Gerincterápiás és Tartásjavító Jóga Oktatói Képzés

MIKOR LESZ?

2015.november.07.

120 órás Nemzetközileg AKKREDITÁLT (Yoga Alliance)

ZenDoin Tartásjavító és Gerincterápiás Jóga Oktató képzés

 Havonta 2 oktatási nap hétvégén (kéthetente egy nap: 10:00-17:00)

Oktatási napok:

 • 2015.11.08.vasárnap
 • 2015.11.22.vasárnap
 • 2015.12.06.vasárnap
 • 2015.12.20.vasárnap
 • 2016.01.10.vasárnap
 • 2016.01.24.vasárnap
 • 2016.02.07.vasárnap
 • 2016.02.21.vasárnap
 • 2016.03.06.vasárnap
 • 2016.03.20.vasárnap
 • 2016.04.03.vasárnap

HOL LESZ?

ZenDoin Hombu Dojo
Bp. 7ker. Hegedű u.3.

MI IS EZ PONTOSAN?

A ZenDoin Tartásjavító és Gerincterápiás Jógarendszerrel egy olyan mozgásformát sajátíthatsz el és adhatsz tovább, mely az egészségügyi problémák 90%-át képes megszüntetni!

A ZenDoin Jóga filozófiája szerint a legtöbb végtagi, belső szervi, gerinc, hát, derék, nyak stb. problémák nagy része azért van, mert valamelyik csigolyánk el van mozdulva, és nyom egy ki,vagy belépő idegpályát, ami csökkenti az összeköttetést az agy és a problémás rész között. Ha ezek a csigolyák a helyükre vannak illesztve, és azok a tartó izmok melyek azért felelősek, hogy ott is maradjanak, akkor az EGÉSZség helyre áll a szervezetben.

Az alapfokú ZenDoin Tartásjavító és Gerincterápiás Jóga oktatói képzésen elsajátíthatod azokat a módszereket, mellyel könnyen egyszerűen a sérülés kockázata és fájdalom nélkül segíthetsz azokon akik hozzád fordulnak.

KINEK AJÁNLJUK A ZENDOIN TARTÁSJAVÍTÓ ÉS GERINCTERÁPIÁS JÓGA OKTATÓI KÉPZÉST?

Jóga oktatóknak ha:

 1. Szeretnél megismerni egy ősi Japán Gyógyítási rendszert, mely az Indiai Jógával teljes összhangban és párhuzamban működik.
 2. Szeretnél magabiztosan tanácsot adni és saját magad is megállapítani, felmérni a hozzád érkezők gerincének az állapotát, és utána kockázat nélkül jógázni velük az órádon.
 3. Szeretnéd, hogy a hozzád fordulók valódi segítségben részesüljenek, és ne csak dogmatikusan csináltatni próbálj velük valamit ami az esetek 90%-ban működik.
 4. Valóban szeretnél segíteni a hozzád forduló:
 • Hátfájósoknak,
 • Nyakfájósoknak
 • Derékfájósoknak,
 • Gerinc sérveseknek
 • Schaierman és Bechterew kórban szenvedőknek
 • Meszesedésben szenvedőknek
 • Aktív sportolóknak
 • Küzdő sportot űzőknek,
 • Irodai munkát végzőknek, illetve ülő munkát végzőknek.
 • Rossz tartásúaknak
 • Bármilyen sérülésből lábadozóknak.

KI JÖHET?

Az alapfokú képzés első sorban Jógaoktatóknak, vagy  olyanoknak szól, akik már minimum egy éve jógáznak és van megfelelő tapasztalatuk a jógával kapcsolatban.

KINEK NEM AJÁNLJUK?

 • Alkohol és drog problémákkal küzdő személyeknek: Először magadat rakd rendbe, és csak utána próbálj meg másokon segíteni.
 • Aki megélhetésből szeretne Jógát oktatni: Ez nem egy nagycsoportos foglalkozás, mert itt egyénenként figyelned kell mindenkire, ami elég nehéz dolog, és ha csak a pénzüket szeretnéd elkérni az embereknek és az a fontos, hogy minél többen legyenek, akkor nem fog menni.
 • Akik elutasítják a Védikus Jógaszentírásokat: A Védák írják le, hogy mi a jóga. ezek a világ legősibb, és talán legszentebb írásai, melyek filozófiai háttere nélkül, pláne az ellenük való nyílt lázadással, nem nevezhető jógának a jóga.
 • Tornász beállítottságúaknak: Ez a Jógaforma rendkívül kényelmes és gyakorlatias, fő szempontként szem előtt tartva a gyógyítást, így látványosan szeretsz jógázni, vagy azok között szeretnél kitűnni, akik a lábukat a nyakukba tudják tenni, akkor ez nem neked való.

MIT FOGOK TANULNI?

 • REIKI 1-2: A ZenDoin Tartásjavító és Gerincterápiás Jóga Oktatók a tanfolyam során részesülnek a REIKI Japán Energia gyógyászat 1-es és 2-es beavatásában.
 • A ZenDoin Jóga filozófiáját:, mely teljes összhangban van a Védikus Jóga Szentírásokban lejegyzett filozófiával, de mégis kicsit más megközelítésből mutatja be a dolgokat.
 • Hogyan állj egészségesen: A Jóga nem csak az órán van, hanem akkor kezdődik igazán, mikor a gyakorlásod véget ér.
 • Hogyan járj egészségesen: Létezésed minden pillanatában legyél kapcsolatban a legfelsőbbel.
 • Derékkímélő leülés, felállás: Hogyan ne nyírd ki a derekadat egy mozdulattal amit naponta többször is megismételsz, és ha nem megfelelően van rögzülve, akkor 10-20 év alatt teljesen hazavágja a derekadat.
 • Derék kímélő Lefekvés Felkelés: A leggyakoribb lumbágó és egyéb becsípődésék lefekvés, vagy felkelés közben keletkeznek. Na de van egy módszer, amivel megszűnteheted ennek a kockázatát!
 • Lehajlás helyett guggolás: Klasszikus rossz mozdulat, mely 5 éves korig nem is szerepel a mozgás fejlődésben. aztán ellessük a szüleinktől, és már kész is a „lassú derék és gerinc gyilkos” mozdulat, ami hosszútávon biztos, hogy problémákat fog okozni végrehajtójának.
 • -Az összes mozgatható alkatrészedet megtanulod az összes irányba kimozgatni és helyre illeszteni, és ezt meg fogod tudni tanítani másoknak is.
 • ZENdoin gyakorlat sor: Méghozzá 3 félét (Alap, Terápiás, Haladó), mely nem csak segít, hogy a helyére kerüljön fájdalom és erőlködés nélkül minden porcikád, hanem 40 napig való folytonos végzésével megerősödnek azok az izmok, melyek gyengesége miatt mozdultak el a dolgok.
 • Oktatás módszertan: Hogyan kezeld az embereket, hogy motiváld őket, hogy saját maguk rakják rendbe az életüket. FONTOS: A ZenDoin Jógaoktató, csak a legszükségesebb esetben igazít, ha szavakkal nem tudod inspirálni a résztvevőt sokadszorra sem. Az a fontos, hogy mindenki saját magát rakja rendbe, a ZenDoin Jóga oktató, nem gyógyít, csak megmutatja a kaput, és segít átlépni rajta.
 • Relaxáció: Egy speciális vezetett meditációs módszert is megtanulsz, mellyel sokkal tudatosabban és egyszerűbben lesz képes bárki meditálni, harmóniába hozni önmagát, mint a bonyolult módszerekkel.
 • Védikus Teremtés elmélet: Egy nagyon egyszerűen és gyakorlatiasan megérthető világkép, mely tudományosan mutatja be, hogy mi ez a világ itt körülöttünk, kik vagyunk mi, kicsoda Isten, és mi a kapcsolatunk vele, és ezt miként tudjuk javítani a jóga által?
 • VÉDIKUS jóga szentírások: Bhagavad Gita, Mahábhárata, Rámayana, és még sok harci történet, hiszen a ZenShiatsu Gerincterápiás masszázs is úgy fejlődött ki, hogy csaták után hullákat vittek be a várakba, hogy azokon gyakorolják az ízületek ki és visszamozdítását.

Hajlékonyságot, tornás múltat stb…nem igényel. Sőt pont arra van kitalálva ez a rendszer, hogy ha semmit nem mozogtál mostanában, akkor ezzel feltornázhatod magadat egy olyan állapotba, hogy akár elkezdhess komolyabban is sportolni.

MIT KAPOK?

 

 1. ÍRÁSOK:Kapsz egy jegyzetet az alapokról.
 2. GONDOLKODÁS MÓD:Pozitív, ámde realista élet szemléletet és azt, hogy ezt miként oszd meg másokkal.
 3. TARTÁST: Rengeteg motivációt, hogy kihúzd magad, és erre motiválni is tudj másokat.
 4. VÉGZETTSÉGET:Jogosultságot, a Zendoin Zöld Öves (Sempai) Alapfokú Oktatói fokozatára, mellyel magabiztosan tarthatsz Zendoin (és más) Jóga órákat, mert nagy részt meg fogod tudni határozni te is, hogy milyen problémával fordulnak hozzád és arra milyen megoldás való.
 5. YOGA ALIANCE: Nemzetközileg akkreditált és a világon mindenhol elfogadott yóga oktatói végzettséget.

MENNYIBE KERÜL?

Első körben az október 11-én tartandó ZenDoin Jóga nap árát kell befizetned. Erre a napra kell eljönnöd, és akkor ott megismerkedned a ZenDoin Gerincterápiás és Tartásjavító Jóga alapjaival, na meg az oktatóval Horváth Ádámmal és az egyedi stílusával. A ZenDoin Jóga nap díja 12000Ft, ami le jön az oktatói képzés árából, ha aznap úgy döntesz, hogy valóban szeretnél velünk tartani. Behozhatod személyesen, vagy utalhatod. Ha regisztrálsz itt az oktatásra, akkor megkapod a részleteket.

Amúgy a képzés egyben október11-ig : 140000Ft

Részletfizetési lehetőség:
Előleg 2015.október 11-ig :55000Ft:
Második rész: 2015.december 20-ig:55000Ft
Harmadik rész: 2015.február. 7-ig: 55000Ft

 

HOGY TUDOK JELENTKEZNI?
(Ha vette a rendszer a jelentkezésed, akkor megjelenik egy jelentkezésed sikeres oldal, valamint kapsz egy emilt is a regisztrációdról és sok szeretettel várunk. Ha nem jelenik meg, vagy nem kapsz emilt, akkor írj mailt légyszíves a nagyonjoga@gmail.com-ra, mert a technika ördöge állt az utunkba. És ha nem változik itt lejjebb a számláló, amiatt ne aggódj, és napok kellenek mire átírja.

LÉTSZÁM LIMIT!

(Már csak  2 hely)


Név
:
*
Email
:
*
Telefon: *


OLVASD EL AZOK VÉLEMÉNYÉT AKIK ELVÉGEZTÉK A ZENDOIN JÓGA OKTATÓI KÉPZÉST!

Lelki eredetű Betegségek okai.

A ZenDoin, és a legtöbb keleti rendszer szerint minden problémánk, betegségünk, sérülésünk egy bizonyos gondolat menet, vagy érzés ragaszkodás kifejeződése testi szinten.

Betegségek lelki okai

Ebben valakik hisznek, valakik meg nem. De a nép ősi bölcsesség is úgy tartja, hogy ha fáj valakinek a lába, akkor rossz úton jár, ha meg a foga, akkor túl sokat rágódott valamin, vagy épp valamire fáj a foga stb.

Nem sok olyan hiteles és működő enciklopédiát találtunk eddig ami ennyire ütne mint ez amit itt tudsz letölteni. Körülbelül 3 éve találkoztunk először ezzel a könyvvel, és azóta bármi baj volt és fellapoztuk, megmondta, hogy milyen lelki eredetű probléma az ami elhatalmasodott rajtunk.

Töltsd le a könyvet, és még egy ajándék ZenDoin jógaórát is adunk mellé ajándékba:

Így tudod letölteni:


Név: *
Email: *

ZenDoin Vírusirtó

A taknyos lázas időben, amikor mindenki megfázik, beteg lesz, nem biztos, hogy van lehetőségünk érzékelni és észrevenni a kezdeti tüneteket, amikor azt a Gyógyító teát tudjuk alkalmazni amit a facebook oldalunkon osztottunk meg még az ősszel. De természetesen semmi gond nincs, hiszen ha arra ébredünk, hogy taknyunk nyálunk egybe folyik, akkor is van megoldás, csak egy hasonló, de másik recept:

ZenDoin Vírus írtó, megfázás, takony, hasmenés kezelésre.

*************************

ZenDoin Vírus írtó:

Meghűlés, megfázás, láz, orrfújás, enyhe hasmenés, influenza tüneteire.

*************************

Ebből egy sötét színű trutyi lesz a végén, szóval nem kell megijedni. Ugye a házipatikának, a holisztikus gyógyászatnak az egyik vele járója, hogy nem szépen formásított kapszulákkal dolgozik, hanem olyan cuccokkal amikre egy egészséges ember rá néz és azt mondja, hogy gusztustalan. De a lényege tulajdon képpen ebben rejlik, hogy mikor betegen kerülünk kapcsolatba ezekkel a dolgokkal,akkor meg kívánjuk, sőt jól esik a cucc… Nincs ez másképp a ZenDoin Vírusirtóval sem, ami összetételét és állagát tekintve egy sötétbarna trutyi, ami még kellemetlencsípős ízű is egy egészséges embernek. De amikor taknyunk nyálunk egybe folyik, akkor ebből mit sem érzünk, sőt addig kell eszegetni, amíg újra el nem kezdjük érezni az ízét. Amikor már nem esik jól, akkor abba kell hagyni.

————————–—–
Hozzávalók:
————————–—–

1 ek őrölt gyömbér, vagy frissen reszelt
1 ek fekete őrölt bors
1 ek fahéj
2 ek igazi citromlé
2 ek méz

————————–—–
Elkészítés:
————————–—–
A hajrá módszerrel készítjük, vagyis “Mindet bele” összekeverni és kész. Ez csak egy kis adag, de simán csinálhatunk nagyobb mennyiséget, hiszen csak az arányokat kell tartani, 1-1-1-2-2. Temrészetesen a citrom helyett lehet narancsot, grapefruitot is alkalmazni, illetve az arányokat is lehet némileg növelni, ha valamiből úgy érezzük kicsit többre van szükségünk, hiszen ahány ember, annyi féle.

————————–—–
Kezelés:
————————–—–

A cuccot, kiskanállal kell eszegetni, méghozzá minden tünet után. Tehát minden tüsszentés, köhhintés, orrfújás, wc-zés után be kell venni egy adagot, ha igazi gyömbért reszeltünk bele, akkor el is kell rágcsálni, de jót tesz a porverzióssal is, ha egy kicsit megforgatjuk a szánkban. Erősen antibakteriális a készítmény, és nyákoldó, ezenkívül 100%-ig egészséges és természetes, vagyis nem lehet túl adagolni.

Általában 1 nap alatt nagyon komoly javulást eredményez. Ha lehet, sok gyümölcsöt fogyasszunk hozzá, és semmi fehérjét, vagyis nincs hús, hal, tojás, és semmi tejtermék amikor esszük, hiszen ezek, csak segítik a taknyosodást és gyulladást.

Természetesen komolyabb megbetegedés esetén lehet 2-3 napig is eszegetnünk kell a cuccot. Addig amíg el nem kezdjük  kellemetlennek érezni az ízét és az állagát, addig kell szedni. Ha 3 nap múlva nincs javulás, akkor azért mindenképpen érdemes orvoshoz fordulni.

Sok szerencsét és jobbulást mindenkinek, használjátok egészséggel.

Horváth Ádám Jóga és Ninjutsu Oktató, ZenShiatsu terapeuta
https://www.facebook.com/ZenDoinjoga