A ZenDoin Hatásainak Tudományos magyarázatai:

A ZenDoin Hatásainak tudományos magyarázata

A dörzsölésnek, gyengéd ütögetéseknek és nyomogatások egy külső szemlélőszámára egyszerű hétköznapi mozdulatoknak tűnhetnek. De ezek jóval többek csupán fizikai gyakorlatoknál.

A probléma középpontjában az elsődleges energia áll, mely minden élet támogatója. Ez az összetartó energia a testfelszínen kering a minden szervre egyedien jellemző’ meridiánok vagy csatornák mentén. E meridiánok hosszán helyezkednek el testünk meghatározott helyein azok a pontok, melyeken keresztül a világegyetem energiája bejut illetve elhagyja szervezetünket.

Ezek a pontok az életfontosságú energia receptoraivá és hordozóivá válnak — függetlenül az idegi impulzusoktól — s ilymódon kapcsolatba kerülünk közvetlen környezetünkkel és a távoli bolygók hatásaival.

A ZenDoin Japán Tartásjavító és Gerincterápás Jóga művészete így automatikusan és ösztönösen irányítja ezt az engergiát, biztosítja annak akadálytalan továbbhaladását a be- és kiáramlási pontokon keresztül, és gyakran eltávolítja azokat az akadályokat, melyek a közbeeső pontokon lerakódások formájában jelennek meg (pl. zsír, kalcium, túlzott vízmennyiség, savak vagy nyirokcsomók szennyeződései).

“Immár 20 esztendeje vagyunk tanúi a Do-in gyógyító erejének, és sok tanítványommal együtt gyakran gondoltunk arra, hogy hatását modern tudományos eszközökkel is igazoljuk. Mégis, a Do-in két lényeges eleme közül — a Qi áramlat és a meridiánok vezetékrendszere — mindezidáig soha egyiket sem sikerült tudományosan bemutatni vagy fizikailag megjeleníteni.”  -Jacques de Langre-

“Nemrégen tudósok igazolták*, hogy létezik a meridiánoknak egy anatómiai struktúrája és ebben a felszínt behálózó vezetékrendszerben egy nem sejtes felépítésű (acelluláris) folyadék áramlik iránytalanul és szabadon. Ezzel egy új komplett keringési rendszert fedeztek fel. Ez a hálózat a vér-, a nyirok- és az idegrendszer mellett és azokkal együtt működik. Az új keringési rendszer felfedezése legalább olyan jelentőségű, mint annak idején a másik három rendszer felfedezése volt.”   * L. Prof. Kim Bong Han: A Kyungrak rendszer elterjedése, az akupunktúra tudományos alapja.

Meglepő módon ez a színtelen acelluláris folyadék sok DNS-t és RNS-t tartalmaz. Mindkét anyagról eddig azt tartották, hogy a sejtmagban és a cytoplazmában létezik, és az öröklött tulajdonságok kifejlődését irányítja. Most, hogy felfedezték ezt a szabadon áramló genetikai hatóanyagot a Qi áramlatban, joggal feltételezhető, hogy a sejt differenciálódás és a genetikai jelleg jóval a születés után is befolyásolható a Qi áramlat stimulálásával (harmonizálásával).

Az áramlatot először szüleitől kapja az újszülött gyermek, majd az egész életen át tartó rendszeres önmasszázzsal (Do-in) tartható egyensúlyban. Ha már képesek vagyunk a Qi befogadására, annak hasznosítására és irányítására a Do-in segítségével, és, amennyiben ez az aceluláris folyadék valóban tartalmaz DNS-t és RNS-t, akkor szervezetünk finom struktúrájának genetikai és örökletes sajátosságait saját akaratunknak megfelelően javíthatjuk. Ami nem olyan régen még csak álom volt, ma már kézzelfogható és bizonyított tény.